Gyártási folyamat és feladat optimalizálás- Veszteség vadászat

Gyártási folyamat és feladat optimalizálás- Veszteség vadászat

A képzés célja
A Lean gyártási módszer és az ehhez kapcsolódó folyamatszervezési teendők alap elemeinek alkalmazása, ezzel optimalizálni a gyártási - és működési folyamatokat.
A képzés során tisztázásra kerülnek a Lean gyártási és folyamatvezérlési módszer legfontosabb összetevői (veszteség, érték, értékáram, 5S, vizuális management, kaizen, SMED, TPM, átállási idő, kanban, IPK és JIT), és ezek egymáshoz való viszonya.
A résztvevő elméleti és gyakorlati feladatok együttes segítségével sajátítja el a szakmai ismereteket.
A különböző folyamatoptimalizálási módszerek alkalmazását példák és helyzetgyakorlatok támogatják, melyek elemzése a résztvevőt felkészíti a módszerek gyakorlatba való adaptációjához. A képzésben résztvevő a képzés sikeres elvégzését követően képes lesz felismerni és megszüntetni a környezetben lévő (gyártási, irodai, logisztikai és egyéb folyamatok) veszteségeket, képes lesz továbbá más munkatársak bevonásával a vállalati folyamatok és feladatok optimalizációjára, és projektek támogatására.

A képzés célcsoportjai
Supervisorok, csoportvezetők, üzemvezetők, művezetők, olyan (leendő) operatív termelés vezetők, akik feladata a gyártási/termelési folyamatokban való aktív részvétel.
 
Időtartam
6x1 nap
Oldal nyomtatása